UGT's voor EL95 SE versterker gezocht. (Gezocht)

door Robert Gribnau ⌂ @, Den Haag, 22.06.2020, 20:52 (15 dagen geleden) @ huub.jak

Dag Huub,

Dit topic begon met de vraag naar twee uitgangstransformatoren met als impedanties primair 8 of 10K en secundair 8 Ohm voor een stereo versterker met één EL95 per kanaal. Vraagsteller denkt dat 5K - 4 Ohm ook wel kan (want dat is wat impedanties betreft hetzelfde als 10K - 8 Ohm) maar vraagt daar nog bevestiging van.

Ron wijst er vervolgens op dat 5K - 4 Ohm wel kan maar dan ten koste van wat laagweergave.

Vervolgens reageer jij zoals wel vaker dat 'het buizenboek' er bij moet worden gepakt omdat anders de versterker '3 x niks' wordt.

Wat maakt nou dat jij denkt dat vraagsteller niet weet wat hij/zij doet? Zijn/haar vraag laat toch juist zien dat hij/zij al heeft gekeken naar de gegevens over de EL95?

Niet zo lang geleden schoot jij behoorlijk uit je slof over een forumlid dat adviseerde om een stroboscoop te gebruiken voor het instellen van de juiste loop van een platenspeler. Volgens jou was dat advies overbodig omdat het al zo vaak was gegeven (overigens ook meermaals door jou zelf).

Maar waarom mag jij dan wel steeds 'het buizenboek' er bij halen, en dan zelfs als de vraag daar helemaal geen aanleiding toe geeft? Dat klopt toch niet?

Met vriendelijke groet,
Robert


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum