Brom Philips BX 290 U (Techniek Radio/TV)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 29.12.2008, 00:34 (5621 dagen geleden) @ Jan Bus
Bewerkt door Ed van der Weele †, 29.12.2008, 01:12

Om de cirkel weer rond te maken: Vooral radio's als de Philips BX290U waren rond 1960 voor een habbekrats te koop. Men kocht in die tijd massaal draagbare transistor-ontvangers als 2e radio-toestel.

Kopen van radio's of tv's was bij ons thuis niet aan de orde. Het waren altijd afdankertjes van anderen.
Dat begon met de eerste radio van mijn ouders, vermoedelijk een Philips 634A naar hun beschrijving te oordelen. Die radio werd in de Tweede Wereldoorlog ingeleverd. Na de oorlog kregen zij een KRO Pan Europa. Die werd op zijn beurt weer vervangen door de afgedankte radio ('t was een Philips, maar het type is me niet bekend) van mijn grootouders.
Daarna een afgedankte Telefunken van een tante, een Saba portable die ik zelf niet meer gebruikte, en tot slot een van de sloop gered radiomeubeltje met een RFT-radio erin omdat dit zo handig was om de tv op te zetten.

Het was voor mijn ouders dus niet gebruikelijk om voor een radio enige uitgave te doen. En dat zelfde gold later ook voor de tv's. Die kwamen altijd zomaar aangewaaid.

En zo kijk ik er tegenwoordig nog steeds tegenaan: een radio die een ander (om onduidelijke redenen) afdankt kan je nog steeds goed gebruiken. Ze kosten je dus geen cent.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum