Stereo project 2X Philips AG9007 eindversterker. (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 25.06.2020, 18:46 (15 dagen geleden) @ Bert Knoop
Bewerkt door soundman2, 25.06.2020, 19:12

Volgens de database van de NVHR zijn er twee uitvoeringen, een met een asymmetrische ingang, gevoeligheid 5 volt en een met een ingangstrafo, die dan symmetrisch is, gevoeligheid 1,2 volt. Het exemplaar dat je hebt kan dus ook origineel zijn.
Volgens de gebruiksaanwijzing moet de versterker worden geaard.
[image]
Is de voorversterker ook geaard, dan heb je in principe te maken met een aardlus.
Je schrijft:

De ingang is weer zoals Philips dat deed.

Volgens het schema is de electronica verbonden met het chassis en er is geen groundlift.
Ook de voorversterker AG9004 moet volgens de gebruiksaanwiizing worden geaard.

Dat brom en ruis dan meevallen, is meer een kwestie van geluk.
Overigens zit bij de schema's van de AG9004 een service mededeling dat in het geval van brom, in de voorversterker een aardpunt verlegd moet worden. Toen was de manier van aansluiten kennelijk al niet ideaal.
De kwaliteit van de versterker was kennelijk goed genoeg voor gebruik in studio's. Dat verklaart de uitvoering met een ingangstransformator, die in het algemeen problemen met aardlussen, maar ook brom door inductie op de verbindingskabels voorkomt.

Een voorbeeld:
(Ik verhuur geluidsapparatuur)
Als ik een bundel microfoon- en andere audiokabels op een evenement naast netkabels leg, dan heb ik nooit last van storingen als brom, van dimmers etc. Het gaat dan over grote lengtes van soms wel 100 meter
Dat is waarom ik het vreemd vind, dat high end versterkers in het publieke domein zelden zijn voorzien van symmetrische ingangen.
De eindversterkers kunnen dan eventueel bij de luidsprekers staan, hetgeen tot gevolg heeft dat lange dikke kabels niet nodig zijn. Korte luidsprekerkabels van voldoende dikte zijn dan weer neter voor de dempingsfactor.
Voor deze versterkers is dat bij 400 Ohm niet direct een punt.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum