ratel condensator (Techniek Radio/TV)

door PeterL @, Enschede, 30.06.2020, 16:54 (11 dagen geleden)

Beste mensen,
ik ben nieuw op dit forum en heb een oude hobby weer opgepakt en geprobeerd me weer in te lezen. Ik heb 3 radio's gekocht welke ik wil gaan restaureren, van buiten en binnen. Waar ik op dit moment mee bezig ben is een phillips bx 210 U9 die er van buiten top uitziet maar van binnen nog origineel is.
Ik heb nieuwe ronde "Polyester condensatoren 630 Volt" gekocht, die ik wil gaan inbouwen in de teerbollen.
Maar wat de ratel condensatoren, kan ik daar hetzelfde type voor gebruiken of moeten die minstens 1000v zijn en van welk type dan?
Ook vraag ik mij af wat ik met de elko moet(2x50uf) want hoe moet ik die testen, ziet er nog helemaal gaaf uit(geen prut of bolling). kan ik die met een megger testen? of een capaciteits- meter?
Veel vragen en bij voorbaat dank.
Ik las ook nog een stukje over U radio's, die aan het net liggen zonder voedings travo? nooit geweten, maar ik zie in deze philips radio ook geen voedings trafo, alleen een luidspreker trafo.
in mijn andere radio(Goblin time spot radio) zit wel een travo, maar de 2 ratelcondensatoren komen bij elkaar en worden daarna aan het chassis gekoppeld. Ik kan me voorstellen dat als er een doorslaat het chassis onder spanning staat klopt dat?

Gr PEter Linde


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum