Vervolg van Graetz Grazioso 430 radio meubel (Techniek Radio/TV)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 02.07.2020, 12:47 (1366 dagen geleden) @ Boudewijn

Gisteren heb ik een Graetz Belcanto 4R/234 opgehaald uit Maastricht.Er zit dezelfde pickup in.Heb je deze 2 condensatoren,die voor de motor en de schakelaar ook vervangen?

De motorcondensator had bij controle een geheel andere waarde gekregen dan erop was vermeld; vervangen dus. Om het compleet te maken heb ik ook de condensator over de schakelaar vervangen, maar eigenlijk was die nog goed.

Omdat het toestel de trap op moest heb ik hem uit elkaar gehaald ,radio eruit,luidsprekers pickup ,deuren achterwand.De radio op de werkbank en de gelijkrichtcel,elco,s alle ero,s vervangen.Buisvoetjes contacten schoongemaakt,en hij speelt weer geweldig mooi.

Klopt, het geluid in deze radio's is gewoon goed. Meestal omdat er een goede luidspreker in zit.

Vandaag schaal enzo schoonmaken.Van de pickup mis ik ook de ronde schijf,en van het element zijn de naalden afgebroken,het stukje metaal waar ze opzaten zit er wel.als ik het schuifje voor de naaldkeuze verstel kantelt het element ongeveer 20 graden,de naalden zullen achter elkaar gezeten hebben.

De PE10 is een passende naald: https://www.pickupnaalden.com/grammofoonnaalden.asp?M=Perpetuum-Ebner_PE-10__4353 En inderdaad; de naalden zitten achter elkaar. Door het kantelmechanisme kies je voor de voorste of de achterste naald. Mogelijk kan ik je aan de ronde schijf helpen, mail me maar.

De kast is er slecht aan toe,nat geweest,fineer los en afgebroken en bovenop als werkbank gebruikt,maar de radio is er nooit uitgeweest gelukkig.

Jammer van de kast. Ook de radio die hier staat is in matige conditie; veel zonlicht gehad en krijgen bovenop. Gelukkig geen los fineer.

Leuke toestellen om te repareren!

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum