Impedantie aanpassing luidspreker , wat is beste oplossing (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 06.07.2020, 15:36 (1389 dagen geleden) @ HarryMarinus
Bewerkt door soundman2, 06.07.2020, 15:44

Bj het door mij voorgestelde bi-amp, gebruik je beide uitgangen. Het is geen echte bi-amp. dan heb je twee versterkers nodig. De laagohmige basspeaker sluit je via een laagdoorlaat filter bestaande uit een spoel en een condensator aan op de laagohmige aansluiting. De hogetonen luidspreker die hoogohmig is via een hoogdoorlaatfilter op de 800 ohm aansluiting via een hoogdoorlaatfilter bestaande uit een condensator en eventueel een spoel.
Die kunnen beduidend kleiner zijn als in een laagohmige versie.
Nu ik zie dat je alles in een laagohmige uitvoering hebt, zou ik niet moeilijk doen en die gebruiken met een normaal handelsfilter op de laagohmige uitgang.
Maak je over de kwaliteit geen zorgen, de versterker haalt het niet in vergelijking met de moderne transistor versterkers, vwb demping, vervorming etc.
De trafo's in de versterker waren beslist niet slecht en het is maar de vraag of je met zelfberekende filters en truukjes dezelfde kwaliteit haalt.
Aan een echte top luidsprekerkast gaan vele berekeningen vooraf, zowel mechanisch als electrisch. Bovendien is de klank van een box (een box mag eigenlijk niet klinken) helemaal afhankelijk van wat een ontwerper goed vind.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum