1 buis radio - troubles (Techniek Radio/TV)

door Laurens @, Zaandam, 08.07.2020, 12:34 (1387 dagen geleden) @ Sucho10

Ik heb niets over 110v gezegd.

Dit is geen toestel voor aansluiting op netspanning. Er is geen netvoeding ingebouwd. Steek je 'm in het stopcontact, dan gaat ie roken.

Het is dus bijna met zekerheid een 'voorzetontvanger', een toestel dat je gebruikt om je bestaande radio een extra band te geven, of om de prestaties te verbeteren.

In zulke gevallen werd het toestel vaak gevoed uit het bestaande radiotoestel.

Als je zelf een voeding wil bouwen, kun je gewoon het voedingsdeel van een willekeurige buizenradio kopiëren, en aanpassen zodat je ergens tussen de 150 en 250v uit komt met de anodespanning.
Maar eigenlijk is dat niet handig, want je hebt sowieso een extra radio nodig om hier iets mee te ontvangen. De uitgang van dit toestel, sluit je aan op de *antenne*aansluiting van het 2e toestel.

Als de originele eigenaar 'm zou combineren met een éénkringer, dan is het voordeel dat je nu éénknops-afstemming hebt. De terugkoppeling hoef je niet meer mee te bewegen als je aan het afstemmen bent.

Maar nogmaals, teken het schema uit zodat je 100% zeker weet wat je waarop moet aansluiten, of zodat wij je dat kunnen vertellen.

Spendeer ook eens een middagje aan het lezen van de tips en trucs: https://kraltp.home.xs4all.nl/Tips-en-trucs/

Woon je in Groningen, dan kan ik je er misschien bij helpen.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum