Onderdelen voor Philips 208U (Gezocht)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 16.07.2020, 16:33 (20 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 16.07.2020, 16:41

Goede middag beste forumlezers,

Het is inmiddels al weer 4 jaar geleden dat ik een aantal onderdeeltjes zocht om een paar Philips 208U radiootjes weer helemaal compleet te maken.
https://www.nfor.nl/archief/index.php?id=218092&back=entry
Dankzij Johan van den Heuvel en Paul Brouwer kwam ik weer een stapje verder met het restaureren van deze eenvoudige oorlogsradiootjes, alleen de pertinax steuntjes voor de schaalverlichting waren kennelijk niet meer te vinden. Ze zijn ook zo breekbaar dat ik dat ook wel kan begrijpen dat ze er niet meer zijn.
Daarom ben ik vandaag begonnen om er een aantal na te maken. Ik had gelukkig nog een origineel voorbeeld en vond ik in de kist met ouwe zooi een mooi stuk pertinax van dezefde dikte.

Het oude pertinax laat zich perfect op maat zagen met een fijn zaagblad voor metaal in de decoupeerzaag en met een Dremel fraisje kon de uitsparing voor de schaallampfitting worden gerealiseerd.

[image]

De eerste resultaten zijn nog niet helemaal perfect maar dat komt nog wel. Het komt de komende dagen wel goed, want......al doende leert men ;-) .

Tot slot een plaatje van mijn 208U die in 1944 in Kamp Vught is gebouwd. Philips had daar werkplaatsen waar o.a. de knijpkatten en radio's in opdracht werden gebouwd. Deze radio is als Graetz 59GW uitgebracht als "Verlagerungs Gerät". Zie hiervoor het artikel van Gidi Verheijen over dit onderwerp: http://nvhrbiblio.nl/biblio/tijdschrift/Radio%20Historisch%20Tijdschrift/2019/RHT201910...


[image]

[image]

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum