beker elco kiezen (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 18.07.2020, 01:36 (1371 dagen geleden) @ Erwin goossens

Ja, maar welke elco's van JR? Het probleem is dat het merk en type van de elco meer zegt dan de naam van de leverancier.

Als ik zo op hun site kijk dan zie ik soms het merk erbij staan (bij F+T bijvoorbeeld) en soms kun je het merk op een plaatje aflezen maar garantie tot de deur dat je de elco van het plaatje krijgt. Sommige plaatjes tonen een andere waarde of 4 verschillende elco's. Sommige plaatjes doen vermoeden dat je de elco eerst moet formeren voor je hem gaat gebruiken. Ook als het merk erbij staat, is enige vorm van vermelden van specificaties mijlenver te zoeken.

Voor de context: dit is zoals onderdelenhandels door de jaren heen altijd "standaardonderdelen" aanprezen waarvan ze vaak niet eens wisten dat er verschil in kon zitten. Maar van een specialist verwacht je beter en in de huidige tijd van informatievoorziening ook.

Daarmee nogmaals niets ten nadele van hun handel in het algemeen, dat zal op andere fronten vast prima in orde zijn en zoals ik al schreef: bij een 630V polyestercondensator kan er ook niet echt heel veel misgaan dus die kan je er ongezien kopen, maar dit is gewoon slordig.

Je kunt er dus geluk mee hebben, maar het lijkt me niet mogelijk om daar de conclusie uit te trekken dat het niet mis kan gaan als je daar je onbekende handel koopt.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum