beker elco kiezen (Techniek Radio/TV)

door Anton van den Oever @, Hazerswoude-dorp, 18.07.2020, 10:58 (1371 dagen geleden) @ Erwin goossens

Kan ik beamen. Een voorbeeld . De grundig radio die hier al vier jaar dagelijks tot wel 6-10 uur per dag aanstaat heeft ook Elcoos van JR . niet alleen de voeding maar ook in de ratiodedector en kathode ontkoppeling. Werken nog steeds perfect

Oh, dat kan heel goed zo zijn.
Het grootste probleem bij Chinese artikelen aan de onderkant van het prijssegment is de constantheid van de kwaliteit, wat vandaag prima is kan morgen pure rommel zijn (en voor de eerlijkheid, ik heb het ook wel eens andersom gezien!)
Verder is er vaak geen betrouwbare data te vinden qua spec’s.
En even voor de duidelijkheid: ik heb absoluut niets tegen JR, sterker nog ik koop er zelf ook af en toe iets.
Ik denk dat we zelfs heel blij moeten zijn met bedrijven die nog veel moeilijk verkrijgbaar spul nog steeds per stuk willen leveren.
De discussie gaat met name om het uit China geïmporteerde low budget spul.
Voor de overname van het bedrijf waar ik werk hebben we 27 jaar lang goederen geïmporteerd uit zowel China als Taiwan, ik meen daarom te kunnen zeggen waar ik over praat.
Wil je uit China kwaliteit verwachten (en dat kunnen ze zeker leveren!) dan zal je er constant bovenop moeten zitten.
De stelregel bij veel Chinese bedrijven is: geef de klant waar hij om vraagt en dat is bijna altijd de allerlaagste uitgenepen bodemprijs.
Bedenk dan zelf maar wat je daarvoor kunt verwachten. :BAD:
Verder ben ik echt niet roomser dan de paus want ik koop ook dingen bij Alie, maar geen zaken zoals condensatoren of andere zaken waar ik betrouwbaarheid van verwacht.
m.vr.gr.
Anton van den Oever


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum