Schema en onderdelenlijst Jensen versterker A21 (Techniek Overig)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 24.07.2020, 00:56 (1344 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Voldoende ingangsvolume was met de eigen phonotrap niet zomaar haalbaar. Ik heb besloten die buiten bedrijf te stellen (simpel omkeerbaar door een eventuele volgende reparateur ooit) en met een losse phonoversterker te werken. Dat werkt prima qua volume.

Tegen de brom heb ik de massa's voorzien van veerringetjes en roest/verf weggekrabt. Dit maakte weinig uit, kennelijk hadden de schroefjes zelf voldoende contactoppervlakte. Een van beide 6SN7's bromde van zichzelf (h-k lek neem ik aan), dat maakte iets meer uit. Verder heb ik de buisvoetjes nog eens met alcohol schoongemaakt (contactsprayresten) en dat maakte ook wat uit.

Er zit nog een heel klein restantje brom in dat kennelijk via de gloeidraden komt. Als ik die extern voed is hij muisstil. Mocht de resterende brom onacceptabel blijken dan kan ik proberen hem er met een draadgewonden potmeter uit te draaien (middenaftakking trafo ligt al aan massa, daar zou dan de potmeter voor in de plaats komen), de buisvoeten te vervangen (voor het geval er toch nog kruipsporen inzitten) of een externe gelijkspanningsvoeding gebruiken (ik had al een 5V 6A voedingsunit gemodificeerd naar 6,3V 4,8A dus die zou er alsnog aangehangen kunnen worden).

Schema van wat ik uiteindelijk gedaan heb:

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum