Heeft niemand iets gekocht in Emmen = (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 11.02.2008, 09:47 (5938 dagen geleden) @ Otto Tuil

Otto,

Een nieuw en nog niet "verzonden" bericht gaat op de server verloren zodra de sessie wordt afgebroken. Vrijwel alle providers hanteren een time-out van ongeveer 10 minuten voor een sessie. Dat betekent dat wanneer je gedurende dit tijdsinterval niets intikt de sessie automatisch door de server wordt beeindigd.

De beste manier om het wissen van berichten waarover langer dan 10 minuten is nagedacht te voorkomen is om het nog niet verzonden bericht op de client te bewaren in plaats van op de server. Je kunt hier dus geen PHP code of zoiets gebruiken omdat deze code altijd op de server wordt uitgevoerd. Dat is nu eenmaal een ingebouwde beperking van deze techniek. Op dit moment wordt er kennelijk voor deze functie gebruik gemaakt van een programma dat op de server draait i.p.v. op de client.

Er bestaat wel een truc om het automatisch afbreken van een sessie door een server te voorkomen. Hierbij wordt de server periodiek vanaf de client aangeroepen, b.v. eenmaal per minuut. Ook hiervoor kan je natuurlijk geen PHP gebruiken, maar wel b.v. Javascript of zoiets. Maar dat is eigenlijk een noodgreep omdat je hiermee de time-out van de provider om zeep helpt.

Dit soort problemen is typisch voor programmatuur die is ontworpen vanuit een puur technische invalshoek. Men kiest dan eerst het hulpmiddel (b.v. PHP) en past vervolgens de functionaliteit hieraan aan. Het zou natuurlijk beter zijn wanneer bij het intikken van een bericht verplicht 10 minuten zou moeten worden nagedacht in plaats van dat het bericht wordt gewist wanneer je 10 minuten nadenkt :-)

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum