Gezocht tussenwiel platenspeler AG9148 (Techniek Radio/TV)

door Peter1952 @, 27.07.2020, 19:31 (174 dagen geleden) @ huub.jak
Bewerkt door Peter1952, 27.07.2020, 19:37

Nou nou nou Huub, in HOOFLETTERS nog wel! Kan wel een beetje minder hé?
Bij de betrokken platenspeler staat de motor in serie met de gloeidraden van de buizen in de stand “220 V.” en werkt op 110 V. Een serieweerstand zal in dit geval weinig uithalen.
Het is jammer dat je de kennis van iedereen in twijfel trekt en alleen afgaat op je eigen “bevindingen” en de meningen van anderen als lulkoek omschrijft.
Denk je nu echt dat we hier allemaal onkundig zijn en jij de wijsheid in pacht hebt?
Dit soort motoren is echt niet gevoelig voor de spanning die je er op zet. Ik heb het zelf geprobeerd. Het enige dat je bereikt is dat de motor iets meer of minder kracht krijgt.
En die serieweerstand bij Philips waar jij het over hebt kom je alleen tegen in grammofoons voor aansluiting op een radio en dient om de platenspeler ook op 127 V. te kunnen gebruiken. De motorspoelen staan dan parallel en de motor zelf werkt dan op 110 V.

En waarom zou er nu ineens een weerstand tussen moeten terwijl we er van uit kunnen gaan dat het in het verleden goed is geweest?

Het verbaast mij keer op keer dat de spullen bij jou zich heel anders gedragen als bij een ander. Alsof je in je eigen wereldje leeft.

Wat de snelheid betreft: Misschien is de poelie niet origineel of is de platenspeler overgezet uit een andere grammofoon.
Met een schuifmaat eens de diameter van de poelietrappen meten en die vergelijken met de motor van een ander AG9148.

Edit: Zie nu ondertussen dat Huub de LULKOEK zinsnede verwijderd heeft. Wel tekenend hoor.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum