onbekende radio (Techniek Radio/TV)

door Andries van Bronkhorst ⌂ @, 04.08.2020, 21:22 (1358 dagen geleden) @ Will

Dag Will,

Het blijft een raadsel. Aangezien in deze buisvoet een 6Q7 past betekent dat het een octal voet is. Voor zo ver ik weet hebben vrijwel alle octal buizen hun gloeidraad aansluiting tussen de punten 2 en 7, soms tussen 2 of 7 en 8, maar nooit aan 3, ik zou zo gauw geen uitzondering weten. Nummer 5 van de 6K7 is het remrooster g3: dat ligt meestal aan aarde. Wat kun je hiermee door deze aansluiting uit te voeren naar een andere lamp?

Ik vraag me iets anders af: het rechter deel van het chassis, met de uitgangstrafo zou dat later kunnen zijn toegevoegd? En de luidspreker, is dat nu een permanent magnetisch type?.

Het zou in theorie kunnen dat het oorspronkelijke toestel heeft bestaan uit het linkerdeel van het chassis, de originele luidspreker er een was met externe bekrachtiging en opgebouwde uitgangstrafo. Dan zou de 4e lampvoet kunnen zijn gebruikt voor de gelijkrichter. Dat klopt niet met de nu aanwezige bedrading, maar misschien zou iemand na deze verbouwing andere plannen met deze lampvoet hebben gehad. Als het hiervoor geschetste heeft plaatsgevonden het lost dit het probleem niet op, maar is wel een aanwijzing dat er wonderlijke dingen met dit toestel zijn gebeurd.

Ik zal er nog eens verder over nadenken. Jammer dat je zo ver weg woont, ik had deze "plaats delict" graag nauwkeurig willen onderzoeken. Misschien dat een ander forumlid er iets over kan vertellen.

Groet,
Andries


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum