Philips 14TX 100A/70 E10 (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 05.08.2020, 15:25 (1353 dagen geleden) @ frans maessen

Voor een boostercondensator moet je inderdaad een pulsvaste nemen, dus in de basis is dat advies uitstekend. Het is hier alleen geen "echte" boostercondensator, bovedien wordt hij bij 625 lijnen overbrugd met een 10 ohm weerstand (de 13k5 weerstand die er altijd aan parallel staat lijkt me niet relevant, de impedantie van de condensator bij 20kHz is véél lager).

Het niet gebruiken van 819 lijnen is in mijn ogen geen argument, systeemschakelaars zijn vaak niet de allerbetrouwbaarste dus kunnen spontaan onderbreken en een toestel kan altijd per ongeluk op 819 lijnen gezet worden.

Ik zou er zelf liever geen lichter type dan origineel inzetten. Ik vermoed dat de werkspanning van 630V wel klopt (er staat geen speciaal type vermeld in de onderdelenlijst, ik weet alleen niet wat de spanning voor standaardtypes is). Een groter probleem naar mijn idee is dat de gele types MKT's zijn en dus niet pulsbestendig. Daar kun je dus doorslag of onderbreking krijgen als hij toch in het circuit geschakeld wordt. Een ongeluk zit in een klein hoekje.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum