Radio a la Bolognese (wie kent de Italiaan?) (Algemeen)

door Jan van weeterloo, 11.02.2008, 17:27 (5936 dagen geleden)

Hallo allen, wie o wie helpt mij aan een idee hier over?
De hier onder afgebeelde radio is al een tijdje in mijn bezit, al; van voor ik echt met radio's bezig was. Ik heb er in 2004 de 828 uitzendingen van Veronica nog mee geluisterd maar hij is na de verhuizing de zolder op gegaan... tot vanmiddag. Volgens de schriftelijke curus radio herstellen op deze site is beginnen met een eenvoudige AM radio het best. Oké dan, die heb ik nog:

[image]

Alleen wie o wie is dit, werd ooit geidentificeerd als Philips zelfbouw maar dat leek toch onwaarschijnlijk daar een kenner (Karel de Reus)mij er op wees dat buizenbezetting en apparaten in de kast niet als Philps te herkennen waren. Vandaag het chasis uit de kast gehaald (gelukkig ging dat makkelijk) en dit is het resultaat:
[image]
[image]
[image]

Nog niks te zien tot ik in het chasis achter de glazen schaal het antwoord vond, het gaat om een Italiaan, Geloso Brevett Milano staat er in. Geloso is een merk bekend bij de NVHR, echter dit type niet. Op het glas van de schaal staat verder nog: 1622-118 C
De in en uitgangen aan het chasis zijn voorzien van een Nederlandse tekst.
De buizen:
Philips Miniwatt A21
2 keer Tungsram EF22
Philips Miniwatt EBL21
Philips Miniwatt ECH 21

Het kattenoog (niet werkend) SER 64G5G.

Er zitten een paar onderdelen los en het geluid was in 2004 destijds minimaal. Ik denk dat ik er nu geen spanning op moet zetten want de isolatie van de kabels naar de speaker is brokellend en knalhard. Ben bang dat ik hem anders opblaas. Forumvrienden, mijn vraag, is er iemand die mij iets meer info over deze radio (bouwjaar, dat soort dingen) kan geven en kan iemand mij vertellen of dit apparaat uberhaupt de moeite waard is? Nieuw kattenoog zal niet goedkoop zijn en ik denk dat er nog wel 1 of 2 buizen vervangen moeten worden (de gelijkrichterbuis AZ1 ziet er enigzins blauw uit op de gloeidraden). Is dat iets wat de moeite en het geld waard is of heb ik hier met een blok plakkerige spagetthi te maken wat beter tot onderdelen kan worden gereduceerd?

Gaarne uw mening, Jan


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum