Novak 491 in hout? (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 18.08.2020, 14:06 (37 dagen geleden) @ gerard

ik heb een paar dagen wat minder tijd om hiermee verder te gaan, maar laat volgende week weer van me horen!

En daar zijn we weer! Ik heb de werkwijze van Hans gevolgd. Injectiespuiten heb ik hier niet, een strijkbout wel. Zo zag de bovenkant er vantevoren uit, je ziet dat er scheuren in het fineer zitten en die staan ook helemaal open:

[image]

Handdoek natgemaakt, strijkijzer opgewarmd, en eroverheen, een paar keer. Dan zakken de naden inderdaad heel aardig dicht. Voorzichtig een hobbymesje (afbreekmes) in houtlijm gedoopt en eronder geprutst, aandrukken en drogen. Ik kan net zeggen het is als nieuw, maar wel het is een stuk opgeknapt. De naden staan niet meer open in ieder geval.

[image]

Ik weet natuurlijk niet of ik wel genoeg lijm onder het fineer heb gekregen, dus heb grote twijfels over hoe goed het nou vast zit. Daarom durf ik ook niet teveel vervolgbewerkingen toe te passen zoals natmaken, schuren, in de olie zetten etc. Insmeren met meubelolie zal het houtwerk nog wel overleven denk ik.

Het binnenwerk gaat me iets meer tijd kosten dan verwacht (afstemsnaar eraf, antenne lijmen, bandschakelknop verdwenen), maar daar is niets bij denk ik waar ik niet uit ga komen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum