Novak 491 in hout? (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 18.08.2020, 18:57 (36 dagen geleden) @ gerard
Bewerkt door Hans Op den Camp, 18.08.2020, 19:21

Hallo Gerard,

Je bent op de goede weg, maar ik zou er nog niet tevreden over zijn. Nu er weer verse houtlijm onder de fineerlaag zit kan je nog het volgende proberen: het fineer zal weer soepel worden en de houtlijm zal weer zacht worden wanneer je de truc met een natte lap en een heet strijkijzer opnieuw uitvoert. Daarna de fineerlaag met een paar stevige plankjes en zware lijmtangen stevig vastklemmen en een etmaal laten drogen. Ik denk dat je dan wel tevreden bent over het resultaat.
Eventueel de nog zichtbare scheurtjes vullen met vulmiddel in de kleur van het hout en tot slot licht schuren en afwerken met blanke lak of meubelolie. Het is maar net wat je voor eisen stelt aan een houtrestauratie.
Ik zie trouwens dat er nog een stukje fineer ontbreekt, dus misschien vind je het ook wel goed zoals het tot nu toe is gelukt...

In ieder geval is het leuk om op deze manier wat ervaring op te doen met het restaureren van een houten radiokast. De truc met de natte lap en het strijkijzer werkt ook heel goed als de radiokast en lelijk deukje heeft opgelopen, want door de hete stoom zwellen de houtvezels op en zie je daarna niks meer van de beschadiging.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum