wo. 09 sept. - LC-Kring: Radio's uit midden- & oosteuropa (Agenda)

door gerard ⌂ @, Zeist, 22.08.2020, 14:31 (1336 dagen geleden)

Beste Radiovrienden,

De volgende Leren en Contact-Kring is op woensdag 9 september 2020 en gaat over Radio's uit Midden- en Oost-Europa (Radio-MOE).

Meedoen is gratis en simpel: ga op 9 september tegen 20 uur naar dit jitsi-kanaal.
Er is een Diaserie: Radio-MOE bij deze lezing.
Zelf voor drankjes en hapjes zorgen!

Ik wil in de lezing een paar 3D-foto's vertonen, die je kunt zien met een rood-cyaan brilletje. Omdat de lezing online is, kan ik jullie geen brilletje lenen! Maar misschien heb je er nog eentje liggen of wil je hem bestellen (voor 49 ct) bij de 3D-bril-winkel. Je kunt je brilletje uitproberen met deze foto De Russische Beer bestudeert binnenkant van Spidola.

Over het onderwerp:
De lezing behandelt radio's uit Midden en Oost-Europa en waarin deze verschillen van Westerse modellen. Ik heb vrij veel landen in Oost-Europa bezocht (het vaakst Tsjechië en Slowakije), en vaak radio's meegebracht.
De belangrijkste fabrikanten zijn Tesla en VEF. Er worden foto's van buizenradio's getoond, maar ook een hele rij transistortoestellen. Bijvoorbeeld de vele "Russische" (ze komen niet echt uit Rusland!) LG/MG toestelletjes en ook een van de eerste en een van de laatste VEF (en Selena) kortegolftoestellen. We behandelen de vraag, hoe je de hoogte van een zendmast kunt bepalen als je geen barometer bij je hebt, maar alleen een radio. Wat kun je nog met een radio met OIRT-FM?
Een lezing met DIEPTE, maar misschien anders dan verwacht...

Op 14 oktober is er LC-Kring over U-toestellen en op 11 november over de Erres KY107.
Wil je emails met aankondigingen krijgen over de LC-Kring, mail me dan.
Tot 9 september!

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum