Gezocht UGT voor Braun CSV13 (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 26.08.2020, 10:12 (1333 dagen geleden) @ castafiore2010
Bewerkt door soundman2, 26.08.2020, 10:17

Ik bedoel natuurlijk geen dikke klodders (zuurvrij)soldeervet maar een klein tipje, dat kan echt geen kwaad. Kaarsvet kan ook als je erg bang bent.

Ik zit nog niet zo lang in de electronica, slechts 59 jaar, en heb nog nooit soldeervet nodig gehad. Wel is het soms lastig om bepaalde metalen te solderen en weer andere kun je helemaal niet solderen. In electronische toestellen is dat vrijwel nooit het geval. Oude soldeerlassen kun je gemakkelijker lossolderen als je gelijktijdig wat nieuw soldeer toevoegt. Het vloeimiddel zorgt voor een betere warmteoverdracht en lost eventuele corrosie op.
Waarom zou je allerlei onbekende troep gebruiken als er prima harskernsoldeer voor electronica bestaat?
Wat ook belangrijk is, de temperatuur van de soldeerbout. Veel bouten staan op de maximale stand van ruim 400 graden ofzo. Zowel het soldeertin als het vloeimiddel verbranden dan, met een slechte las tot gevolg.
330 graden is goed, voor het huidige loodvrije soldeer , voor hobbytoepassingen nog steeds bruikbaar heb je een wat hogere temperatuur nodig.
Grotere vlakken, solderen niet veel beter met een hoge temperatuur, maar met een soldeerbout met een hoge warmtecapaciteit, zodat die snel veel warmte over kan brengen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum