VHF ontvanger (Techniek Radio/TV)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 07.09.2020, 17:06 (16 dagen geleden) @ gerard

Het lijkt me een beetje onlogisch dat het rooster van de eerste buis via R1 is verbonden met de anodepotentiaal. Ik zou het logischer vinden als die R1 naar de katode zou lopen.

Dat klopt, R1 moet van rooster naar kathode lopen. Zoals het nu getekend staat gaat het niet werken.

De ontvanger is een regeneratieve ontvanger, afhankelijk van wat je ontvangen wilt moet de ontvanger net tegen genereren aan worden gezet (AM, FM) of net in genereren worden gezet (SSB en ongedempte telegrafie (CW).
Dat punt kun je instellen/opzoeken met R4.

Wel een opmerking. De schrijver ontvangt veel signalen van zeer ver en het artikel is van eind jaren vijftig.... In 1958 was er een zeer sterk zonnevlekkenmaximum die in het betreffende frequentiegebied een positieve uitwerking heeft wat lange afstandsontvangst betreft. Zo'n zonnevlekkenmaximum komt gemiddeld eens per 11 jaar voor maar daar kan wat afwijking in zitten.

Verwacht niet dat je nog politie, brandweer etc. zult ontvangen. Dergelijke diensten hebben inmiddels een digitale radio-infrastructuur en daar kun je met dit ontvangertje niets van afluisteren. Ook DAB+ is om die reden niet af te luisteren.

Vr. groet, Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum