Onvindbare elco 2µF Telefunken opus 7 (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 07.10.2020, 13:56 (1289 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Als je de foto bekijkt van de bedrading rond de unit, dan moet je al behoorlijk bedreven zijn in het demonteren van kritieke onderdelen. Helaas weet TS zelfs punt 3 van de unit niet te vinden, terwijl er van het toestel duidelijke documentatie beschikbaar is. De kans dat er om jouw term te gebruiken "achteruitrepareren" plaats vindt is heel erg groot.
Thans is gemeld dat er geen geluid is op de pu ingang en op FM. Meteen rijst dan de vraag hoe het met de andere golflengten gesteld is. Alleen op de juiste manier kun je een diagnose stellen en vervolgens een probleem aanpakken.
Meetresultaten, hoe eenvoudig ook, zijn tot nu toe niet gemeld.
TS had voor iets te testen al een heleboel onderdelen vervangen. Voor een paar cruciale onderdelen vind ik dat best oké, maar daarna kun je beter eerst de toestand van het apparaat onderzoeken en als het goed werkt, desnoods "onbetrouwbaar" geachte onderdelen vervangen. Overigens kunnen onderdelen van 54 jaar oud best nog helemaal in orde zijn. De kans is groot dat ze het nog tien jaar uithouden., terwijl onderdelen die er nog prima uit zien, de volgende dag al een probleem kunnen hebben, zoals de isolatie van een voedingstransformator die door vocht of droogte eigenschappen verloren heeft.
Heel vaak is het dan toch nog einde verhaal, of zoeken naar een schaarse component.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum