Signaal volger - signal tracer (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 09.10.2020, 19:03 (1297 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 09.10.2020, 19:12

Beste forumlezers,

Al een aantal jaren heb ik een leuk u-toestelletje, een 209U, en het heeft altijd gespeeld. Maar sinds kort niet meer.
Er zit kennelijk een onderbreking in, waarschijnlijk in het HF gedeelte en ik heb met de universeelmeter van alles gemeten maar ik kan het niet vinden.

Als je het radiootje aan de onderzijde van het chassis bekijkt zie je wel wat ik bedoel. De radio is zo compact in elkaar gezet door Philips dat correct meten gewoon lastig is (vind ik).

Nu lees ik wel eens dat je met een signaal volger een dergelijke fout gemakkelijk kunt vinden. En daarom wil ik mij een dergelijk meetapparaat maar eens aanschaffen.

Op internet heb ik gevonden hoe dat meten met een signal tracer werkt en het lijkt mij erg leuk om zo'n handige tester aan te schaffen. Een leerzaam leuk filmpje zie je hierna in het Engels maar best wel duidelijk om te volgen:

https://www.youtube.com/watch?v=d_l4X03s1ME

Dus moet ik maar eens op zoek naar zo'n signal tracer. De Heathkit IT-12 is precies wat ik zoek dus als er een mede hobbyist is die er een over heeft en wil verkopen..... Ben benieuwd ;-)

Oh.... en het is natuurlijk niet bedoeld om alleen die ene 209U te kunnen repareren maar gewoon uit belangstelling en nieuwsgierigheid wat je met zo'n signal tracer kunt doen. Verstand komt met de jaren hoor ik wel eens en dat merk ik ook wanneer het meten met de universeelmeter een keer ophoudt..... De volgende stap is een signaal volger.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum