Elk jaar de radio buizen vervangen ? Mijn verhaal.... (Algemeen)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 16.10.2020, 20:26 (288 dagen geleden) @ Boudewijn
Bewerkt door Leo Snoeren, 16.10.2020, 20:32

Ik heb geen idee.

Maar toen ik in 1975 de respectabele leeftijd van 10 jaar had bereikt (en dat was me wat, ik was al 10!) kreeg ik van een vriendin van mijn moeder een bandrecorder cadeau. Een Philips EL3541! Ik was de koning te rijk en dolblij met het apparaat. Toegegeven, bij tijd en wijle jankte hij het hele huis bij elkaar, maar dat kwam omdat de zelfsmerende lagers echt wel olie nodig hadden! Dat wist ik toen nog niet.

Evengoed was ik erg blij met het apparaat en ik heb de recorder nog steeds! Wat hij verbruikt weet ik niet, maar als "stand by" is dat niet veel: als ik hem wil gebruiken moet ik eerst de steker in pluggen. Tot die tijd schat ik het verbruik op nul (niet echt gemeten).

Geweldig, banden draaien op zo'n oude machine! Geluidskwaliteit is niet bijzonder, tot ik hem voor mijn Quad plaats (sorry forumbeheer, het is een Quad 33 en 303, transistor dus): echt een formidabel geluid, zeker gezien de leeftijd van het apparaat. Ondanks alle beperkingen valt het laag echt niet tegen en de hoge tonen komen sprankelend naar voren. Ik heb wel ooit nieuwe koppen in het apparaat gemonteerd omdat de oude een erg platte kant kregen (en dat was te horen)

En heb ik er ooit een buis in vervangen? Waarschijnlijk wel. Met het idee dat het beter klinkt. Nou ja, inmiddels zijn we enkele jaren verder en de recorder werkt nog steeds. Wel of geen buizen vervangen, wat maakt het uit? Het klinkt nog steeds als 1975; heerlijk!

Dat wilde ik even kwijt.

Succes met het vervangen van allerlei buizen (of niet), geniet ervan!

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum