HF probleem Grundig 4085 (Techniek Radio/TV)

door Mick @, Rotterdam, 24.10.2020, 20:53 (1278 dagen geleden)

Beste forummers,

Met de revisie van een Grundig 4085 wil het even niet vlotten. Het probleem zit in de ontvangst van de middengolf. De FM speelt uitstekend. Het chassis is uitgekast en vrijwel alle papiercondensatoren zijn reeds vervangen. De gelijkspanningen zijn goed. De afregelprocedure van Grundig heb ik voor de zekerheid nagelopen en volgens mij moet dat wel kloppen.

Het probleem is een slechte gevoeligheid op de AM-band bij gebruik van de ferroceptor. Op een buitenantenne (draad) gaat het goed. Als ik mijn vinger tegen de spoelen van de ferroceptor houd, wordt de ontvangst stukken beter. Ook als ik een meetkabeltje met krokodillenklem aan de "warme" kant (zie pijl) van de ferroceptor bevestig, is de ontvangst prima. De spoelen in het HF gedeelte heb ik doorgemeten en geen is onderbroken. Wel heeft spoel 9208-59 een bijzonder lage weerstand, bijna 0 Ohm, maar dat zal wel zo horen. De schakelaars heb ik schoon gespoten.

Ter verduidelijking heb ik het relevante deel van het schema afgebeeld. C1 is de afstemcondensator. In de rechter tekening is de ferrietantenne ingeschakeld en is de externe antenne buiten werking.

[image]

Iemand een idee waar het mis gaat?

Alvast dank en groeten, Mick


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum