AM zender middengolf bereik (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 12.11.2020, 16:55 (1253 dagen geleden) @ peetey
Bewerkt door Hans Op den Camp, 12.11.2020, 17:29

Ook heb ik op dit forum gelezen over een in nederland verkrijgbare MG zender van "Reneke" , echter zijn de link-verwijzingen niet meer aktief.

Dag Peter, René Leytens is op het Transistorforum bereikbaar onder de naam "Reneke". Ik heb inmiddels al een aantal PLL AM zelfbouw zendertjes van hem gebouwd voor mezelf en voor anderen en ik kan niet anders zeggen dat het oorspronkelijk door Otto Tuil ontwikkelde zendertje na een aantal modificaties (inmiddels zitten we meen ik op versie V14) een erg goede en volwassen huiszender is ter vervanging van de verdwenen Nederlandse middengolfzenders.

Voor mijzelf gebruik ik het zendertje met de voeding op de print. Maar dat was mij nog niet goed genoeg en heb ik het meegeleverde trafootje weggelaten en heb ik in plaats ervan een 19V super-afgevlakte en bromvrije laptopvoeding aangesloten op de print.

Want zo'n laptopvoeding is natuurlijk heel wat mooier dan het simpele bij het onderdelenpakket meegeleverde trafootje.
En.....gemak dient de mens want als ik mijn AM radio's wil beluisteren via het zendertje, dan zoek ik een internet zender op zoals te zien is op de foto en steek ik eenvoudig de 19V voedings stekker van mijn laptop in het AM zendertje want op de print van het zendertje zit een 78A15 spanningsregelaar die netjes 15 volt van de 19 volt laptopvoeding maakt en heb je (als je dat wilt....) de hele dag nog steeds muziek op je oude AM radio.

[image]

En ik moet je zeggen dat ik meestal naar de klassieke zender NPO Radio 4 luister want die zender klinkt in mijn oren wat modulatie betreft nog het meest zoals ik zou wensen met mijn oude radio's .

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum