BI-Polaire Elco's construeren (Techniek Overig)

door MarcelvdG @, 15.11.2020, 17:41 (177 dagen geleden) @ Maurice

De diodes zijn niet nodig aangezien de elco's zelf al als gelijkrichter werken, zoals Maarten al schreef: omgepoold lekken ze harder dan normaal. Ik denk zelfs dat het inschakelverschijnsel dat je krijgt als er plotseling signaal op komt te staan minder sterk is zonder diodes.

Wat dat inschakelverschijnsel betreft: in eerste instantie gaat jouw redenatie op, maar er wordt elke cyclus lading uit het punt waar de minpolen aan elkaar zitten getrokken. Na een paar cycli komen de aan elkaar geknoopte minpolen vanzelf op een spanning uit die laag genoeg is om de eventuele diodes verder uit geleiding te houden/de elco's niet meer in ompoling te brengen. Je hebt vanaf dan dus gewoon twee condensatoren in serie. Elk van de twee elco's moet dus twee keer de gewenste capaciteit hebben en een werkspanning hebben die groter dan of gelijk is aan de piekspanning van de wisselspanning die over de serieschakeling komt.

Je kunt precies zo'n soort redenatie ophangen als de pluspolen aan elkaar zitten, dus of de minpolen of de pluspolen aan elkaar zitten maakt niet uit.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum