Philips 735A nieuwe aanwinst (Techniek Radio/TV)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 20.11.2020, 22:53 (6 dagen geleden)

Ik verzamel allang geen radios meer maar haal meer uit reparaties.

Maarrrrrrrrrrr voor deze maak ik een absolute uitzondering .....

Op 5 minuten van mij vandaan in de kringloopwinkel. Naar aanleiding van een tip van iemand uit mijn cluppie de Limburgse radio Vrienden. Wat van de prijs afgekregen.

Philips 735A uit 1939 mooi van buiten en lekker smerig van binnen .. Zo zien we dat graag.

Bakelieten werk puntgaaf geen scheuren. Fineer zeer mooi een schram rechtsboven zeer goed herstelbaar. Waarschijnlijk recent opgetreden tijdens transport. Achterwand en stekker kabel en plug origineel. Binnenkant smerig en alle teerdotten aanwezig en helemaal onverkloot.


Scheidingstrafo variac gloeilamp in lijn en dan de radio. Lange draad antenne eraan een uur lang in pickup modus de spanning langzaam opvoeren. Ondertussen aan de schaalverlichting de wisselspanning gloei gemeten´┐╝. De temperatuur van de 2 voedingselcos in degaten houden. Ik ben gegaan tot 5 volt. max. Geen brom. Aan rooster EBL1 gekomen en brom. Dus dat is goed. Maar de ingang pickup doet niets. Even duwen op t chassis en de ingang pickup doet het ook. Gloeilamp er tussen uitgedaan. Op radio zetten.. En ook daar heb ik ontvangst. Zal nog gerepareerd/gereviseerd worden.

De uitdaging zal vermoedelijk liggen in de mechanica van de voorkeuzekoppen en de afstemming.


Verdere info en videos op de LRV facebook site.

[image]
[image]
[image]

--
groet Sander
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum