NVHR bladen online (ongewenst!) (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 22.11.2020, 20:21 (1222 dagen geleden) @ Hans Steenman

Grappig genoeg vind ik juist dat we met deze wetgeving in elk geval proberen te voorkomen dat we in 1984 terecht komen. Nou gaat dat toch niet lukken maar het houdt de schade in elk geval iets beperkter.

Echter is er veelal de neiging om aan de veilige kant van de wet te blijven en het 'redelijke gebruik' van gegevens nogal met samengeknepen achterwerk uit te leggen. Vandaar ook dat ik in mijn reactie al aangaf dat ik al volkomen tevreden ben als mijn persoonsgegevens niet online doorzoekbaar opduiken tenzij ik dat wil. Op papier of op een CD die niet online gezet wordt, vind ik het wel best.

Met het ophalen van medicijnen voor bijvoorbeeld mijn ouders heb ik nog nooit problemen gehad (de AVG bestond al), men snapt bij de apotheek heel goed dat mensen niet altijd zelf kunnen komen. Dus of jouw apotheek is er ooit door in de problemen gekomen, of er is sprake van het al genoemde aangeknepen achterwerk waardoor er onnodig goede gebruiken sneuvelen.

En ja, dat samengeknepen achterwerk vind ik ook wel een maatschappelijk probleem, ook bij de wetgever zelf, maar zo is de sfeer nu helaas.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum