Grundig 97 FM verstemd (Techniek Radio/TV)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 30.11.2020, 17:58 (1244 dagen geleden) @ Jan Bus

Voor zover ik me kan herinneren ook voor die tijd. Waren het wel allemaal Philips zenders?

De omroepzenders waren allen toen in handen van PTT, zij verzorgden de continuïteit.
Zelf heb ik een tijdje in die wereld mee gelopen en de FM zenders waren toen nog van Philips en volledige buizenzenders. Ik weet zo geen type meer maar de het waren 'standaard configuraties', je zag ze dus op meerdere locaties. Na uitzendtijd bleven die zenders in de lucht staat; in het prille begin was dat niet zo maar het gaf te veel vroegtijdige schade aan de elektronica en daar kwam die maatregel vandaan.

Uitzendingen liepen op Hilversum 1 & 2 volgens mij toen tot 24:00 uur, op Hilversum 3 tot 18:00 uur. De zenders voor Hilversum 3 werden vaak gedeeld met lokale stations, na die tijd kwam bijvoorbeeld hier in het noorden de RONO (nu Radio Noord) op die zender voor een aantal uren.

Vanaf ca. 1977 zijn de Philips FM zenders vervangen door moderne exemplaren van Rohde & Schwarz met nog maar één (eind-) buis. Of deze na zendtijd ook ingeschakeld bleven staat kan ik me niet meer herinneren. Wellicht ook dat nachtuitzendingen ongeveer in die tijd hun intrede deden en het uitschakelen daardoor so wie so uit beeld raakte.
Zelf heb ik nog een Philips voeding en drivertrap met 2 stuks QB3/300 aan die modernisering overgehouden en omgebouwd naar 2 meter.

Vr. groet, Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum