Elektrisch aansluiten Philips ag1000 wisselaar (Techniek Overig)

door Peter1952 @, 07.12.2020, 19:59 (1207 dagen geleden) @ jjjaaannnvvv

Er zit een condensator tussen één van de aansluitingen van het netsnoer en het chassis. Als dat de originele papiercondensator nog is, is die vrijwel zeker lek en komt er spanning op het chassis en daarmee ook op het chassis van de platenspeler.
Die condensator kun je beter weghalen en eventueel door een Y2-condensator geschikt voor 230 V. wisselspanning vervangen.

Wat het aansluiten van de platenspeler betreft: Uit de arm komt een tweeaderige afgeschermde leiding. Eén van de aders gaat samen met de afscherming naar de massakant van de grammofoonaansluiting en de andere ader op de andere bus van de radio. Nog beter is een tweeaderig afgeschermd snoer te gebruiken voor aansluiting. De aders ervan verbind je elk met een ader van het kabeltje uir de arm. Ook de afscherming verbind je onderling door.
Je verbindt dan één van de aders bij de radio met de afscherming.
Mocht je een stereo element hebben, dan verbind je beide aders door. Die gaan dan samen naar de gevoelige kant van de grammofoon aansluiting en komt alleen de afscherming aan de massa kant op de radio.
Het frame van de platenspeler verbind je ook met de afscherming.
In dit geval geen doorverbindplaatje op het element gebruiken!

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum