De Plano van de Duivel (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 21.12.2020, 10:07 (1216 dagen geleden) @ Laurens
Bewerkt door gerard, 21.12.2020, 10:31

Je hebt misschien iets meer pech gehad dan gemiddeld, maar toch allemaal niet heel uitzonderlijk. Zeker de hoogvermogenbuizen (output en gelijkrichter) in deze toestellen hebben het zwaar. Kapotte EZ80 komt zeker vaker voor, van de EM80 zou het bijzonder zijn als daar na 60 jaar nog licht in zat. Een EL84 kan altijd stuk gaan, en ja, door de gedeelde katodeweerstand gaat de andere dan ook na een poos. Voordeel is je hebt nu twee nieuwe EL84s dus de boel is weer mooi symmetrisch voor je Bluetooth weergave. Je praat over uren, het zou me ook niet verbazen als de radio jaren op 1 kanaal heeft gedraaid. Op MG heb je toch geen twee kanalen nodig, de ECC85 en de helft van de ECC83 kunnen dan ongemerkt afzakken.

Ik heb wel eens gehoord dat ECC85s kapot gaan in toestellen waar de hoogspanning wordt afgeschakeld op AM. De buis gloeit dan maar er loopt geen stroom, waardoor de buis minder emissie krijgt. Ik ben vaker leeggelopen ECC85s tegengekomen, weet niet of dat verhaal een goeie verklaring geeft. In mijn scope zaten er zes, allemaal nog prima, daar werd de B+ niet afgeschakeld.

Ratel, Boucherot, en koppelcondensatoren vervang ik altijd. Wel leuk wat je over die hoogtemperatuurmetingen vertelt!

Als je bluetooth unit ook een FM radio heeft, kun je mooi stereo luisteren! Vergelijk het geluid dan eens met de ingebouwde tuner van de radio zelf. Ik ben heel tevreden met die bluetooth/MP3/FM/AUX units met afstandsbediening voor 3 piek bij Ali. Heb je de unit echt ingeboud of tegen de achterwand geplakt?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum