Grundig 2097 probleempje. (Algemeen)

door Tristan A @, 21.12.2020, 15:40 (1221 dagen geleden)

Beste mensen,

Ik heb tijdens mijn stage in de magazijn van de kringloop deze imposante radio gevonden, na lang zagen heb ik 'm eindelijk mee gekregen :-D . Eenmaal thuis heb ik 'm opengedraaid en van z'n dikke laag stof ontdaan en de nicotine goed weg gepoetst met wattenstaafje... Ja ik ben 2 dagen bezig geweest met de buitenkant wat proper te krijgen, met verbazing! want deze toestel lijkt wel in nieuwstaat, geen enkel krasje te bespeuren.

na nazicht binnenkant lijkt me alles in orde, er zitten zelf 2 nieuwe(denk ik) gele condensators in... dus iemand heeft zich al ooit 's bezig gehouden met dit toestel? na wat warmspelen speelde het toestel voortreffelijk, zelfs de potmeters kraken niet! Ik had 'm al uren aangehad zonder fout... maar toen klonken er twee doffe tikken en weg was het geluid op functies "wunschklang" en "musik" enkel als ik het geluid helemaal opendraai hoor ik in het verte nog wat. op "sprache" werkt alles nog wel perfect en dit op alle banden.

Het leuke is dat ik voor deze radio wat uit te breiden 'n RCA 45toeren platenspeler heb besteld, maar zal daar voorlopig niks aan hebben dan.

Wat zou het kunnen zijn en kan 'n leek zoals ik dit zelf oplossen of is dit voer voor 'n ervaren iemand? Ik hoor het graag.

Beste wensen alvast,

met vriendelijke groet,

Tristan

[image]

[image]

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum