Philips F7x23A hulp (Techniek Radio/TV)

door lethnjm @, Valkenswaard, 21.12.2020, 22:00 (1221 dagen geleden) @ Berugie

Hallo Berugie.

Ja ja die mannen hebben ervaren oren.
Zie foto van het spectrum van je brom.

[image]


Als het een voedingsbrom is zie je alleen een piek bij 50, 100, of 60 120 Hz. Ligt eraan waar je zit in de wereld. Hier is het 50Hz.

Netspanning en frequentie in de wereld.

Hier zie je allerlei pieken. Elke gele verticale streepje is een frequentie die er uit springt. De rode lijn is het maximale niveaux van de opname sessie. Ik tel wel 16 piekjes, dus frequenties. Dus het klopt denk ik ook dat het versterkeer deel werkt.


Dan is de vraag die ik ook las terecht wat KG, LG AM of FM doet. Even een atenne in steken achterin, zeker bij FM en KG. Kan een gewoon electrisiteits draadje zijn waarvan je aan een kant effe de isolatie 5 mm weghaald om in bv het gaatje ( meestal) links boven van het antenne blokje te prikken. Goed op de achterwant kijken dat je niet de verkeerde kiest, als je er tenminste bij kunt. Ik kwam geen foto tegen van de achterkant van de F7 dus ik weet zo niet of je er makkelijk bij kunt.

Ik heb zelf een B7X43A, en wat me toen opviel bij het herstel was dat de kwaliteit van het werk binnen de kast van een hoger niveau was dan in andere plano's waar ik eerder aan gewerkt had. Netter werk, beter soldeer werk, en zo van die dingen. Dat was goed om te zien. Het maakt ook een beetje uit waar de radio al die jaren gestaan heeft. In een verwarmde huiskamer, of in een koude autowerkplaats. Dat maakt een wereld van verschil zul je begrijpen.

Gr,
Niek.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum