Afstemkoordloop BX511A (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 24.12.2020, 01:52 (1232 dagen geleden)
Bewerkt door Maarten Bakker, 24.12.2020, 01:59

Mijn vraag gaat over het koord tussen de afstemknop en de afstemcondensator, via het tussenwiel waar het samenkomt met de stalen snaar van de wijzer en het optionele koord van de FM. Koord B in de servicedocumentatie.

Dit koord was vroeger al eens door iemand vervangen en nu weer gebroken (doorgeschuurd). Volgens de service documentatie is het opgesplitst in twee delen die iets uit het midden gefixeerd worden aan het tussenwiel. Er zat nog een restantje koord met opgeperst kraaltje in van de oorspronkelijke bestukking. Omdat ik niet zo'n kraaltje en tang had, heb ik het koord zonder vastzetten door laten lopen, verder precies volgens de tekening opgelegd. Het loopt nergens aan en schraapt nergens, loopt ook verder soepel (veerspanning een beetje gegokt, koord pas op maat gemaakt bij het aanhaken, kan dat ik een centimeter van de voorgeschreven lengte afgeweken ben, het vorige koord was ongeveer 2cm korter dan voorgeschreven).

Wat was de reden dat Philips het koord in het midden fixeerde, en zou het koord zoals ik het heb aangebracht geen onverwachte slijtage vertonen? Het zou gezien de breukplaats (ergens in de buurt van het uiteinde van de linker bowdenkabel tussenwielzijdig op de tekening in de documentatie) kunnen dat het vorige koord is stukgegaan omdat het door een verkeerde ligging tegen de zijkant van een uiteinde van de bowdenkabel heeft geschuurd, maar dat kon ik achteraf niet nagaan.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum