Philips 932A (Techniek Radio/TV)

door Laurens @, Zaandam, 25.12.2020, 10:53 (1190 dagen geleden) @ Thomas-84
Bewerkt door Laurens, 25.12.2020, 11:43

De kans is gering dat hij het nog doet als hij niet al ooit gerepareerd is.
De elco's of condensatorblokken en de papiercondensatoren zijn slecht.

Bij 'testen' hoort dus ook een revisie, in dit geval. Vergelijk het maar met oude auto's. 90 jaar oud rubber (banden, slangen, riemen) zijn zonder uitzondering slecht. En de carburateur zal eerst geheel schoongemaakt moeten worden voordat ie start. Zonder herstelwerk heeft een startpoging geen zin.

Puur testen volgens de regels van de kunst zal alleen maar een brom, of wat zwakke, zeer vervormde en brommerige zenders opleveren als je veel geluk hebt.

Niet om je te ontmoedigen :-) maar je kan jezelf een boel moeite besparen als je niet van plan bent een hele restauratie te doen. Radio's van deze leeftijd hebben gewoon altijd wat werk nodig.

Nu is een revisie wel goed te doen. Maar tegen 'geringe betaling'... Dat heeft gewoon geen zin. Je kan 2 conclusies van de test verwachten namelijk 'doet niets' en 'heeft uitgebreide reparatie nodig'. De optie 'kan in gebruik genomen worden' zit er niet tussen.

Het is een toestel van een paar honderd euro, de restauratie daarvan zal dus netjes moeten gebeuren om geen afbreuk te doen aan de waarde.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum