Spoel S50 Philips 21TX280A (Techniek Radio/TV)

door Peter1952 @, 27.12.2020, 16:29 (1187 dagen geleden) @ Peter van den Bosch

Beste Peter,

Om te beginnen: De spoel S50 zal nooit de oorzaak zijn van het doorslaan van de hoodzekering. Hij zit opgenomen in de anodeleiding van de PY81 en is verbonden met +2. Als deze onderbroken zou zijn, dan krijgt de PY81 te weinig anodespanning en bij kortsluiting zal alles gewoon werken, misschien wat storing in het beeld. Als hij sluiting met massa zou maken dan zou +2 kortgesloten zijn en Z2 doorslaan.

Als de beeldbuis niet is aangesloten is het gloeidraadcircuit onderbroken en mag je geen weerstand meten tussen de stekerpennen.
Als de grote condensator in het knoppenpaneel doorgeslagen zou zijn, dan klapt je huiszekering er uit, omdat deze condensator voor de hoofdzekering zit.

Is er misschien iets verbogen bij montage of demontage in/uit te kast? Geen draad die ergens klem is gaan zitten bij montage in de kast?

Een gloeilamp in serie is prima om sluiting vast te stellen, maar zelfs een 100 W. gloeilamp is te zwak om het toestel goed te laten werken, omdat het toestel zelf 170 W. verbruikt. Je raakt dan teveel spanning kwijt. Met een kleinere gloeilamp raak je nog meer spannng kwijt.
Zonder variac kun je met de gloeilamp prima op sluiting testen, er kan nooit teveel stroom lopen.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum