Spoel S50 Philips 21TX280A (Techniek Radio/TV)

door Peter van den Bosch @, 29.12.2020, 17:46 (1207 dagen geleden) @ Peter van den Bosch

Beste lezers,

Gelukkig (met wat lef)is de TV weer spelend. En wil daarom iedereen van harte bedanken voor de tips.

Vandaag heb ik een 100W gloeilamp gekocht en deze op mijn "plankje" geschroefd. vervolgens de TV erop gezet met alle buizen erin, inclusief de aansluiting achter op de beeldbuis. De gloeilamp lichtte fel op en begon langzaamaan zachter te branden. Omdat ik niet precies wist wat er nu moest gebeuren had, ik het toestel zo een uur aan gehad. Op een gegeven moment zag ik inderdaad de buizen ook allemaal gloeien en waren ze ook allemaal warm.
Toen heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken (met dikke rubberzolen haha),"mijn plankje" er tussenuit gepakt en de stekker van de TV in het stopcontact gestoken...... En waarempel de TV speelde weer. Na enkele minuten zag ik een heel dun rookwolkje verschijnen..... TV uit. Omdat ik niet precies kon zien waar de rook vanaf kwam, de TV nog maar wat langer aangehad. weer rook, maar op een gegeven moment was het ook weer weg. Ik denk oude stof die aan het verbranden was op R7 of R8.

[image]

Als er nog iemand tips heeft ivm. het op elkaar geperste gedeelte op 1/3 van boven.... Graag.... Als er niets afgespeeld wordt, is dat gedeelte daarboven ook veel lichter van kleur.

In ieder geval nogmaals bedankt allemaal.

Groetje,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum