Philips 964AS (Algemeen)

door Wim Sanders @, Nuenen, 02.01.2021, 14:53 (1182 dagen geleden)

Beste radiovrienden,
enige maanden geleden een 964AS over kunnen nemen. Deze was nog in originele staat. Er was wel een nieuw netsnoer met isolatietape aan de bestaande snoer geknoopt en de buizen waren vervangen door andere merken en types.
[image]
De achterzijde met de niet originele buizen:
[image]

Van links naar rechts:
- gelijkrichter 1801, daar zat een Tungsram PV4100 in
- eindbuis C443, daar zat een PP430 in
- ontvangstbuis (zeg in dat zo goed?) E446, daar zat een omgesokkelde AF3 in.

Nieuwe buizen setting.
[image]
Vooor de Philips E446 zit er een Thermion 5-446 in. Ik had geen E446 liggen, maar deze Thermion is een 1000% vervanger.

Onderzijde chassis:
[image]
De voedingselco C12 heb ik gereviseerd. Er moet origineel een 16Uf condensator in. Die was niet op voorraad en er zit nu een 22Uf condensator in. Na veel zoeken in de diverse buizenboeken vond ik dat er maximaal een condensator van 32Uf achter de gelijkrichter mag zitten, dus dat moet kunnen met die 22UF condensator.

De condensatoren in de condensatordoos zijn allemaal gecontroleerd en nauwelijks verlopen. Deze heb ik dus niet gereviseerd.
Alleen de lichtbruine condensator is vervangen. Vreemd is dat er op de schema's die ik gevonden heb, een condensator van 40pF in zou moeten, terwijl deze condensator 90Cm is. Deze was lek en dus vervangen.

Alle weerstanden zaten nog mooi binnen een tolerantie van 10-15%, dus daar heb ik niets aan hoeven te doen.
Ik heb de nodige uren het net afgezocht naar een beter schema, maar op de sites waar ik geweest ben, staat overal hetzelfde schema. De teksten zijn erg slecht leesbaar, dus misschien toch maar eens een keer opnieuw tekenen.

Met een lange buitenantenne en een aardaansluiting zijn er toch nog een paar zenders te otvangen. Niet slecht voor zo'n eenvoudig toestel.

De kast heb ik met Commandant schoongemaakt en daarna ingewreven met parafine olie. Na de olie een paar dagen in een verwarmde kamer te laten intrekken, glimt de kast weer mooi. Helaas zit er rechtsachter wel een barst in de kast. Naar mijn idee is het bakeliet van de kast toch wel dunner dan van andere kasten die ik onder handen gehad heb.

Affijn, weer een mooi toestel voor in de huiskamer.

Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar en dat we maar weer snel naar de beurzen mogen.

Groeten,

Wim Sanders


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum