Erres KY545 - HF problemen - oplossingen gevonden? (Techniek Radio/TV)

door Laurens @, Zaandam, 05.01.2021, 14:21 (1207 dagen geleden) @ Laurens

Het AM probleem werd grotendeels veroorzaakt door een fout van mijn kant - ik had de g2/g4 weerstand vervangen wegens verlopen, maar er was een 3,9k weerstand in het 39k weerstandenbakje beland.

Ik zeg grotendeels - de ontvangst is acceptabel, maar zit nog steeds tegen oscilleren aan. Een afschermhuls om de ech83 plaatsen helpt niet. De bandbreedte lijkt heel smal te zijn door een parasitaire terugkoppeling ergens. Misschien laat ik het zo, de klant wil toch vooral FM horen. Ik ga wel even kijken of een afschermhulsje om de oscillatorspoel en 1e Mf kring wat uitmaakt.

Nu dan het FM gebeuren... De trimmer heeft een blootliggend 'knopje'. Als ik hier een condensatortje aansluit tegenover massa, dan verschijnen er weer zenders in het midden van de band. Mogelijk is dit een rommelige, maar acceptabele oplossing (gezien het budget van de klant!)
Mooier zou zijn om het hele FM blik open te maken en die trimmers te vervangen. De platen zijn duidelijk geoxideerd. Maar of dat gaat gebeuren, dat hangt van de wensen van de klant af...

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum