update: volume/balanspotmeter Grundig 4070 (Gezocht)

door Laurens @, Zaandam, 09.01.2021, 23:49 (12 dagen geleden) @ Laurens

Er zit een voldoende grote sleuf boven de pinnen, om de koolbaan te kunnen reinigen met een sat├ęprikker met een stukje zeem er op, maar dat heeft 0,0 effect gehad. Onder het mom van 'kapot is hij toch al' nog even met een vlakke schroevendraaier geprobeerd, maar daar werd het niet beter of slechter van.
De klinknagels aangeknepen zoals voorgesteld - ook niet.

Voor deze tests zet ik de potmeter in serie met een 1K weerstand, en plaats ik over de weerstand de ingang naar een los versterkertje. Op die manier kan je horen of de boel nog kraakt of niet. De hele koolbaan kraakt amper, behalve het begin. De balanspotmeter kraakt ook niet.

Mick, bedankt voor je aanbod maar het belangrijkste stukje - het begin - krijg ik dus ook met mechanisch reinigen niet kraakvrij.

Maar er is ook goed nieuws, ik kreeg een mailtje van een vriendelijk forumlid dat hij een winkel heeft gevonden waar er zeer waarschijnlijk een bruikbare potmeter te vinden is!

Deze heeft dan wel geen balansregelaar, maar dat vindt de klant geen probleem. Zolang de loudness maar goed werkt en de boel echt 99,9% kraakvrij is.

--
Leer morse!
Reuzesimpel met G4FON's Koch Morse Trainer.
http://www.g4fon.net/
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum