Restauratie GM4132 (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 10.01.2021, 15:06 (13 dagen geleden) @ Aarnout
Bewerkt door Maarten Bakker, 10.01.2021, 15:15

Vrij weinig datumcodes, misschien inderdaad die 47, wat dan weer meerdere dingen kan betekenen (1937 of 1947 zijn kandidaten als het een datumcode is, de 4 zou voor april kunnen staan of minder waarschijnlijk voor week 4). Het nummer van het buizenplaatje zou in theorie terug te voeren moeten zijn naar de volgorde van uitdelen van de nummers, maar ik ken te weinig andere nummers om er wat van te zeggen, en als het ontwerp over de oorlog heengetild is dan an het nummer alsnog voor de oorlog zijn uitgegeven. Wat is het codenummer van het typeplaatje? Kan ik op de foto net niet zien.

Van de kartonnen kokers weet ik niet precies wanneer ze gebruikt zijn, maar net als op de teerknollen zal daar wel een datumcode op staan. Ik weet niet zeker of in die jaren hetzelfde formaat gold, maar de types die ik ken zijn gemarkeerd als M.Y of MM.Y dus bijvoorbeeld 6.1 voor juni 1951.

Staat er trouwens niets op de trafo?

Verder de /01 achter het typenummer. Bij meetinstrumenten werd dit nummer doorgaans gebruikt om de revisie van het ontwerp aan te geven. De eerste uitvoering was /00 of zonder uitvoeringsnummer. Bij een latere uitvoering neemt de kans op naoorlogse productie denk ik toe. Ook het gebruik van een / in plaats van een - associeer ik met iets latere modellen. Met een gigantische slag om de arm zou ik met de gegevens die nu bekend zijn, aan 1947 denken, op basis van 1 nummer waarvan niet 100% zeker is dat het om een datumcode gaat. Dat kan dus nog veranderen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum