Aansluitingen Amroh U-60-U Uitgangstrafo (Techniek Overig)

door poonj ⌂ @, Goor, 13.01.2021, 16:37 (3 dagen geleden)

Nadat ik een week geleden een vraag over deze trafo heb gesteld, kwamen er goed bruikbare tips die mij aanspoorden wat verder in de materie te duiken. Ik heb een constante spanningsbron van 224 V AC op de primaire van de trafo aangesloten en van de vier wikkelingen de uitgangsspanningen gemeten in twee configuraties. De eerste met alle wikkelingen in serie en de tweede met 2 x 2 parallel en die weer in serie. Uit deze resultaten de transformatieverhouding berekend en daar uit N^2. Wanneer je nu de luidspreker-impedantie met de N^2 vermenigvuldigt heb je de Ra-a, die volgens de fabrikant Amroh tussen de 6000 en 10000 Ohm ligt. Met deze gegevens heb ik de, voor die tijd meest gangbare, impedanties genomen, te weten 3,2 , 5 , 8 en 15 Ohm.
In de afbeelding hier onder zijn de resultaten te zien. Ik hoop bezitters van de U-60-U hier mee te kunnen helpen. Graag commentaar als ik er volkomen naast zit....

[image]

Verder heb ik nog ergens op het forum gelezen hoe je met een potmeter van 10 kOhm en een toongenerator de door de belasting getransformeerde Ra-a kunt bepalen, dat gaat ook wonderbaarlijk goed.
mvgr. Jan Poortman

--
mvgr. Jan Poortman (PA3ESY)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum