versturen buizenradio's (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 31.01.2021, 00:51 (1191 dagen geleden) @ Andries van Bronkhorst
Bewerkt door Maarten Bakker, 31.01.2021, 01:10

Ik geloof niet dat het al expliciet benoemd is, maar het belangrijkste voordeel van krantenproppen, schuimrubber of luchtzakjes, boven piepschuim chips, is dat het geen kant meer op gaat als je het stevig inpakt. Behalve dat die chips overal tussen gaan zitten en het vervelend uitpakken is, gaan ze ook alle kanten op zodat een enigszins los liggend voorwerp alsnog naar een kant van de doos kan verhuizen.

Noppenfolie is opzich bruikbaar als vulmateriaal, om losse onderdelen in te verpakken en als bescherming tegen krasjes en wrijfplekken, maar in normale hoeveelheden in mijn ogen minder geschikt als het enige beschermingsmateriaal.

Verder is inderdaad los verpakken van kwetsbare en zware losse onderdelen, enigszins steunen/fixeren van vaste zware onderdelen (die willen op 6 hoog in het busje blijven liggen als de doos naar beneden dondert) en vooral het "double boxen" dus binnendoos - vulmateriaal - buitendoos, belangrijk. Gebruik voor de dozen, of op zijn minst de buitendoos, dubbelgolvig golfkarton zodra er maar een beetje sprake is van gewicht. Ik schijn qua verpakken een redelijk goede reputatie te hebben, maar heb nog nooit buizentoestellen opgestuurd, dus alle bovenstaande tips voor wat het waard is.

En hoewel semi off-topic: PostNL komt op mij over als een stelletje laaielichters. Steken geen vinger uit als je een vermist pakketje wil traceren, terwijl er nota bene een speciale afdeling voor is, al sinds het begin der tijden. Je krijgt dan antwoorden als "volgens de track en trace is het toch echt ergens bezorgd", "de ontvanger zal wel te kwader trouw zijn", "had u maar een verzekering bij moeten kopen". Dat soort dingen. Ik ben niet de enige die dat meegemaakt heeft. Helaas niet helemaal letterlijk in die woorden, dan was het tenminste meteen voor iedereen duidelijk geweest. Ik moet de postwet nog eens goed gaan lezen, maar het zou me niet verbazen als ze daarmee hun verplichting voor basisverzendingen (de niet BTW-plichtige) erg losjes uitleggen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum