The Hunt for Red Mercury (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 01.02.2021, 10:22 (1190 dagen geleden)
Bewerkt door gerard, 01.02.2021, 10:32

Een paar weken geleden kreeg ik per mail de vraag of ik ook buisjes had met een vloeistof erin, een soort water of kwikachtig. Het is hier al eens ter sprake geweest dat er malloten op Internet rondzwerven die op zoek zijn naar "Red Mercury", maar duidelijk niet de Wikipedia daarover hebben bekeken. De vragen die deze figuren stellen zijn alleen meestal heel vaag, ze willen vissen naar de mogelijke aanwezigheid van Red Mercury zonder de naam te noemen. Dus vage verhalen over druppeltjes, rood, explosief, etc.

Op mijn uitleg dat dit spul niet bestaat werd ik beschuldigd van liegen (tegen betaling nog wel, was het maar zo, geld krijgen om zulke mails te beantwoorden). Als bewijs van mijn ongelijk kreeg ik een filmpje toegestuurd waarop "duidelijk" te zien is waar het om gaat.

Volgens mij zie je hier de zwaar verminkte binnenkant van een U-radio (ballastweerstand rechts) waar over de eindbuis een kapje is geschoven dat er niet op hoort. Een reflectie op het glas zou je kunnen aanzien voor iets dat beweegt in de buis. In het begin zie je ook nog een halve batterijhouder in beeld. Wat er gesproken wordt kan ik niet verstaan, ik kan de taal niet eens thuisbrengen.
Aan het eind van het filmpje is te zien dat het een screen capture van een mobieltje is en komt er bovenin een arabische tekst in beeld. Nou, als arabische terroristen hun nucleaire ambities steken in de jacht op rood kwikzilver, kunnen onze geheime diensten voorlopig gerust achterover leunen denk ik.

Rood kwikzilver komt voor in een boek in de Bob Evers reeks.
Waarom de Mercury-hunters radioverzamelaars aanschrijven?? Misschien ooit een verhaal in circulatie gebracht dat Red Mercury in oude radiobuizen zit....

Ik heb trouwens wel twee buizen met kwik erin, de Hg-1002 een relais met kwik. Geen idee wat ik daarmee zou kunnen doen, misschien voor veel geld verpatsen als ik weer zo'n vraag krijg....


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum