Philips embleem BX653A (Gezocht)

door son111 @, Lage Mierde, 10.02.2021, 13:37 (16 dagen geleden)

Beste mensen, rond 1990 kreeg ik een Philips bx653a. Bijna compleet, het Philips embleem ontbrak. En veel speeluren, gezien het feit dat beide pertinax buisvoeten van de EL84's al waren vervangen door keramische voeten. In 2010 verhuisde het toestel naar een vriend, waar hij naar mijn schatting 35000 uur heeft staan spelen van 's ochtends 8 tot 's avonds 8.(10 jaar x 300 dagen x 12 uur) en naar volle tevredenheid.
Drie weken geleden kwam de BX terug met het verzoek het toestel na te zien want er kwam geen geluid meer uit. Het bleek dat een anodeweerstand van de ecc83 was onderbroken. Ook de schermroosterweerstanden van beide mf buizen waren niet meer jofel. Na vervanging van de weerstanden en nog wat gebruikelijke C's speelde het toestel als vanouds. Toch maar even alle buizen getest op mijn Metrix tester en tot mijn verbazing waren de uitkomsten gewoon goed. De EM80 heb ik vervangen door een EM81 en na verkleinen van de roosterweerstand functioneerde die ook weer prima.
Volgende week gaat de BX weer terug voor een volgende lange periode;hij wordt gemist hoorde ik.

En nu pas mijn vraag. Ik wil graag het toestel afleveren met het juiste Philips embleem op de voorzijde. Dus, wie kan mij dit embleem leveren?
Groeten
Rinus


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum