Herwikkelen van een bekrachtigingsspoel jukebox luidspreker (Algemeen)

door Patrick Van de Geuchte @, Lembeke Belgiƫ, 14.02.2021, 12:33 (1169 dagen geleden)

Een kennis vroeg aan mij kun jij een bekrachtiging spoel van een Seeburg jukebox luidspreker herwikkelen ? Ik dacht waarom niet, kan ik mijn wikkelmachine voor de eerste maal testen. Het bleek een redelijk grote spoel te zijn en bij het nameten was de spoel onderbroken. Om de draad te recupereren dacht ik ze af te wikkelen op een andere spoelhouder en kon ik ook zien waar de spoel onderbroken was. Na ettelijke uren afwikkelen was de onderbreking gevonden de voorlaatste winding. Ik kon dus alle draad opnieuw gebruiken, die zag er nog zeer goed uit.

[image]

Spoel voor het herwikkelen


[image]

Afwikkelen van originele draad


[image]

Start opnieuw wikkelen


[image]

Nog 10000 te gaan

https://youtu.be/KBttm56J-Ek

De spoel is herwikkeld

[image]

en meet nu 5000 ohm, de spoel wordt niet in serie maar parallel verbonden met de HS voeding van de versterker. Het aantal wikkelingen is +/- 32.000, diameter van de draad 0.15 mm, ettelijke kilometers draad. Maximum snelheid van mijn wikkelmachine +/- 4000 toeren per uur. Je bent dus een tijdje bezig.

De besturing van de machine is geprogrammeerd met Arduino. Mega2560 moederbord en user interface is een touch screen van 4.3 inch waar de meeste parameters ingegeven worden.
Een groot gedeelte van de mechanische onderdelen is getekend met Thinkercad en geprint met 3d printer. Andere onderdelen gekocht op de gekende websites.



Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum