Starter - Waar moet ik beginnen ? (Techniek Radio/TV)

door Marc1963 @, Heerlen, 16.02.2021, 11:48 (11 dagen geleden)

Beste allemaal,

In januari heb ik mijn eerste geheel gerestaureerde buizen radio aangeschaft. Een Philco 66 uit 1935. Deze was verder helemaal in orde. Daarna meteen via MP een Blaupunkt Sultan 2520 aangeschaft. Deze was niet gerestaureerd maar werkte wel. Potmeters kraakten iets, Buis Magisch oog vervangen (EM 80) en verder wat schoongemaakt en gesmeerd. Ik merkte...wat is dit leuk :-)

Dan maar meteen verder kijken en ja...een leuke Grundig type 87 gekocht met weliswaar een gescheurde kast maar die heb ik vervangen door een lege mooie kast die ik op Ebay heb gevonden. Verder moet ik deze radio nog testen.

Afgelopen week een Philips BX453A90 aangeschaft met zover ik tot op heden heb kunnen ontdekken, een missende AM Schaaldraad en een kapotte staaldraad voor de FM/AM omschakeling. Veel gegoogled en via dit fantastisch forum geholpen en inmiddels de missende onderdelen besteld.
Ik hoop deze vandaag binnen te krijgen en dan meteen beginnen met deze toch wel lastigere klus als hetgeen ik voorheen heb moeten doen.


Waarom schrijf ik dit ? Ik merk dat ik het steeds leuker ga vinden mij hiermee bezig te houden. Ja....ik weet het zeker. Dit zal mijn nieuwe hobby gaan worden. Echter tot op heden heb ik wat elektronica betreft gelukkig nog niets hoeven te doen. Gelukkig maar, want ik weet hier nagenoeg niets van :-D

Ik ben weliswaar niet meer de jongste maar denk wel dat ik handig en leergierig genoeg ben dit op termijn te kunnen. Maar waar moet ik beginnen ?

Wie zou mij advies kunnen geven om deze nieuwe hobby op te starten ?

1) inlezen elektronica oude radio's - Welk boek of boeken (voor beginners)
2) Welke (meet) apparatuur om te starten ?
3) Wie kan mij helpen aan de benodigde apparatuur ? Mag gewoon gebruikt zijn hoor.

Lang verhaal maar ik wilde mij zo ook even voorstellen.
Groetjes, Marc


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum