Starter - Waar moet ik beginnen ? (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 16.02.2021, 14:33 (10 dagen geleden) @ Leo Snoeren

Voor wat betreft meetapparaten: laat je niet gek maken! Met een goede universeelmeter kom je een heel eind. Generatoren, een scoop en allerlei andere apparaten heb je veel minder vaak nodig.....

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Een scope is voor velen een beetje miskend apparaat en staat dan ook bij veel eigenaren werkeloos op de plank. Evenwel kun je er praktisch heel veel mee. Meten van DC spanning, signalen zichtbaar maken etc. Kost wat tijd om je in de werking te verdiepen, maar voor mij is het een universeelmeter.
Blijf je in de radio's steken, dan is een eenvoudige meetzender best wel handig, om een radio opnieuw af te regelen.
Ook een signaalzoekertje zou in geen enkele werkplaats mogen ontbreken. Je kunt daar zowel hf als lf trappen mee onderzoeken. Een setje PC speakertjes is ook bruikbaar en met een kleine aanpassing kun je daar een prima signaaltracertje van maken.
Een toongenerator is vaak ook handig voor het testen van audio versterkers. Evenwel kan een beetje computer ook wel dienen als toongenerator, en die heb je al, dus wat extra software en gaan. Je meet veel gemakkelijker met een constant signaal, als een wisselend muziek of spraak signaal.
Beetje het internet in de gaten houden en vaak vind je voor een geschikt prijsje prima meetapparaten.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum