Starter - Waar moet ik beginnen ? (Techniek Radio/TV)

door FranShack @, hengelo ov, 17.02.2021, 00:34 (9 dagen geleden) @ Marc1963

Starten doe je na een uitgebreide oriëntatie op elektronica in het algemeen.

Hebben we het over oude radio's dan praten we over buizen ( radiolampen ), elco's, weerstanden, coderingen maar ook over gevaren die daarbij bestaan. Bijvoorbeeld metalen delen die onder 'stroom' staan, direct verbonden met het lichtnet, hoge spanningen tot wel 400 Volt!

Dan is er nog een het probleem van een goede soldering, je kunt er om lachen maar het is een basiskunde die geleerd wil zijn met goed en passend gereedschap de soldeerbout en het juiste soldeertin. Leerzaam kan ook zijn het demonteren van elektronische apparaten waarbij de componenten bruikbaar
moeten blijven.

Starten kun je door een leuke werkplek te creëren, een werkbank van voldoende grootte voorzien van de nodige wandcontactdozen, goede verlichting een 'must', een passend gereedschap assortiment en ja natuurlijk hoort er een multi-metertje bij, de rest volgt van zelf als de hobby je te pakken heeft.

Zoek een aantal projectjes voor zelfbouw, een voeding, een versterker of bouw zelf een signaalzoeker, bekijk de schema's en volg de circuits.

Praten we dan over oude radio's houdt er rekening mee dat er niet alleen elektronica aan bod komt maar ook het nodige mechanische handwerk en restauratie aan bijvoorbeeld kasten een beschadigde afstemcondensator, vast geroeste en of defecte componenten.

Maar pas wel op voordat je het weet kom je tijd tekort....

--
“Brandt dit licht, dan koppen dicht”.
Hanso H. Schotanus á Steringa Idzerda


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum